teisipäev, 14. oktoober 2014

Saime omale maja koos kängurude ja kanadega

Esmaspäeva hommikul sain ma kõne ühelt naiselt, kes soovis, et me tuleks tema majja elama, vähemalt 7 päevaks, sest ise sõidab ta minema ja ta soovib et keegi maja ja loomade eest hoolt kannaks. Töölt tulles oli ta läinud ja meile pika kirja kirjutanud, kus ütles, et on vähemalt 7 päeva, võib olla peame ka kauem olema, meile sobib :) Olime kaua otsinud elamist, et saada hostelist minema ja nüüd siis selline liigagi ilus pakkumine, Raigo loomulikult tõmbas mu eufooriat maha sellega, et me ei tea mis loomad tal on, pärast on seal 100pealine pullikari. Ning kohe kindlasti ei tohiks kanu ja kängurusid olla. Guess what? Just neid loomi me hommikuti ja õhtuti toidamegi. Terve päeva pidasin ma kuumuse käes vastu vaid mõttega, et õhtul saame uude elamisse. Saime Manjis kokku ja sõitsime tema järgi 30kilomeetrit ning jõudsime ikka sõnaotsesmõttes metsa sisse. Tegemist on väga kauni kohaga, nagu Aussis kombeks on majad kerge mäekallaku peal, all laiub suur veekogu ja ümber suur mets. Hommikuti tõuseb päike järvekese ja metsa tagant, seega on see eriti kaunis vaadata.






Ülesanded ei ole meile ülejõu käivad, peame hommikul ja õhtul veetma umbes 15-20 minutit, et kanad ja haned ära toita.Lisaks õhtul peame kanade munad üles otsima ja tuppa tooma. Free eggs all week :P Lemmikuks osaks päevast on aga see, et õhtul toidame metsikuid kängurusid, kes hüüdmise peale koha tulevad, osad on juba ise aegsasti kohad sisse võtnud, kokku umbes 15. Spetsiaalset segu laotame paari hunnikusse ja siis nad seal nosivad. Kaks kängut on eriti sõbralikud ja neid saame paitada. Nad tatsavad tegelikult kogu päeva ja öö maja ümber.


Täna mõtlesime peale tööd valdused üle vaadata, aga me olime nii kapsad omadega ja maa siin nii suur, et lihtsalt kaugele ei jõudnud. Käisime vee ääres ja väikesel saarekesel vee peal, kus on toolid ja seal on mõnus pikutada. Lisaks on siin palju väikeseid majakesi niisama puhkamiseks ja vaate nautimiseks. Aiamaalt noppisin apelsini, aga unustasin selle õue. Igatahes on siin väga mõnus ja Natali väga tore inimene, et usaldas kogu oma uhke elamise meie hoolde. Päris kahekesi me siin ka pole, väike valge karvakera Pindy kargab meiega igal sammul kaasa. Istub kamina ette ja lihtsalt oleme nüüd,  sellised võimalused tulevad ainult Austraalias, väga lahe kogemus :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar