teisipäev, 25. november 2014

eestlase töökus pole müüt

Enne siia mandrile tulekut on kindlasti paljudel mõtteis küsimus, missuguse mulje ja imago on enne mind loonud siinsed nn Eesti "vägilased" või lihtsalt Ainid nagu mu üks tuttav siin tavatses öelda. Nimelt on päris tihti kas uudistevahendusel või eestlaste gruppi facebookis jälgides jäänud silma artiklid või inimeste abipalved, hoiatused, Eesti soost mehepoegadest, kes on tulnud siis elunautima, selle natuke pahempoolses tähenduses. Kahjuks on nii, et leidub tüssajaid, pätte ja kaabakaid ning lihtsalt suuri laiskvorste. Mitte, et ainult eestlased sellised oleks, sest siin veedetud kahe kuu jooksul on selgeks saanud ning on ka maininud tööandjad, et suurimad lohed tööjuures on itaalased, prantslased, šotlased ja inglased. Siiski on inimesi, kes ajavad taga suuri summasid raha, aga tööd selle nimel polda vääriliselt nõus tegema.
Õnneks meie kartus sai ruttu mööda, kui peale seda, mil olid öelnud, et from Estonia, läks inimestel nägu naerule ja nad said käsi kokku lüüa, et jumal tänatud, ühedki inimesed, kes tööd oskavad, viitsivad ja tahavad teha. Ma ei tee loomulikult teisi rahvuseid maha kuna töökaid inimesi on igast rahvusest, aga eestlased on enamjaolt suutnud oma mainet väga hoida. Eestlane on Austraalias heas hinnas ja neile usaldatakse ka natuke paremaid töid. Sellest saime aru siis, kui teised töölised tööpäeva alguses kastiautodesse pandi ja põllu peale laiali viidi, meile aga natuke paremaid tööotsi anti. Ei teagi nüüd, kas asi selles, et saime töö selase püsitöötaja kaudu või tõesti Ben (meie boss), teadis, et meile saab töid usaldada. Eks tuleb seda mainet edasi üleval hoida ja mitte kurjast kasutada, me oleme üritanud küll tööl endast maksimumi anda ja kuna meil on tunnipalk, mitte tükipalk, siis tegelikult on seda stressi ka vähem ja saab vahepeal natuke rahulikumalt võtta mitte kapsad ninast väljas edasi punnitada.
Hetkel ongi nii, et töö Newtoni õunafarmis jätkub, täna pidime kahjuks kogu päeva tegelema thinninguga, see on siis maakeeli töö, kus õunapuudele tuleb teha õunaharvendust, et pisikestel oleks ruumi suureks kasvada, sest puud on siin tänu erinevatele pritsimistele ikka õuntest lookas, nagu sõstrapõõsad. Sõltuvalt puude suurustest tuleb ka redelit kasutada, et siis kõrgemalt samuti neid harvendada. Jumal tänatud, et ka selle tööga me tunni põhjal tasustatud saame kuna nii nagu ma kuulsin teenisid täna prantslased alla 100 dollari. Meie teeme oma 8 tundi ära ja tasu on tunnis 21.08dollarit, seega oleme hetkel väga rahul.
Nädala parima uudise tiitel läheb sellele, et Gill teatas eile oma puhkusele minekust, seega katkevad meie igaõhtused 4-5 tunnised india keele kursused  läbi seina 3 nädalaks, pole hullu, olemegi juba üleõppinud..oh seda rõõmu, saame ise olla majaperemehed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar